Lisa skickade oss ett detaljerat program någon vecka innan avresa.
Torsdag 23 april | 11.00 | Incheckning Skavsta Flygplats |
12.00 | Lunch för den som önskar på flygplatsen. | |
13.00 | Planet avgår till Pisa. | |
15.45 | Ankomst Pisa flygplats | |
17.00 | Avresa mot San Gimignano | |
18.00 | Middagsstopp längs vägen (egen bekostnad) | |
20.30 | Ankomst B & B Villa Il Poggio | |
Fredag 24 april |
08.30 |
Frukost |
10.00 | Vinprovning och lunch hos vinproducenten Tenute Niccolai. Vi träffar Anna som berättar om deras vinproduktion av bland annat Vernaccia di San Gimignano, Italiens första DOCG-vin. | |
15.00 | Eftermiddag I San Gimignano, vi strosar runt i medeltidens Manhattan, på 1300-talet hade byn över 70 torn idag kvarstår 14 torn. Byn tillhör världsnaturarvet UNESCO. | |
19.00 | Gemensam middag på restaurang Da Pode som ligger ute på landsbygden inte långt från vårt B & B Villa Il Poggio. | |
Lördag 25 april |
08.00 |
Frukost och utcheckning |
08.45 | Avresa mot Maremma med två kortare stopp längs vägen. Vi besöker Volterra och Massa Marittima, två Etruskiska byar. | |
12.00 | Lunch på Osteria Enoteca il Bacchino i Massa Marittima (egen bekostnad) | |
14.00 | Vinproducentbesök Rocca di Frassinello, vi träffar Massimo Casagrande, som är chefsvinmakare. Rocca di Frassinello ägs av Castellare di Castellina och Bordeaux producenten, den kända Château Lafite. Här tillverkas s.k Super Tuscans! | |
16.30 | Ankomst B&B Casa Montecucco. Har vi tur med vädret så är poolen öppen för ett e.m. dopp. | |
19.30 | Gemensam middag på Casa Montecucco. | |
Söndag 26 april |
08.30 |
Frukost och utcheckning |
09.30 | Avresa mot Montalcino. Italiens mest kända vinby. Här tillverkas Brunello di Montalcino. Vi besöker borgen och äter lunch i byn (egen bekostnad). | |
15.00 | Ankomst Siena och incheckning på hotel Alex. Vi delar på 3-4 bädds rum. | |
15.30 | Fri eftermiddag och kväll i Siena. Eventuell guidad tur. Middag på egen bekostnad. | |
Måndag 27 april |
08.00 |
Frukost och utcheckning |
08.45 | Avresa mot Castelnuovo Berardenga | |
09.30 | Vinproducentbesök San Felice och vi träffar Roberta Martini. Här har odlats vin i årtusenden. San Felice är en by med rötter sedan 500 f.Kr. San Felice är en magisk plats och paradiset i Toscana. | |
12.00 | Gemensam exklusiv lunch på Hotel Borgo i San Felice. | |
15.00 | Vinproducentbesök Castellare di Castellina och vi träffar Loredana. Vi är i hjärtat av Chianti Classico. Castellare tillverkar ekologiska klassiska viner. De gör Italiens främsta Chianti som heter I SODI och för den som gillar -bästa Grappan i staden! | |
17.30 | Incheckning på Hotel Il Colombaio i Castellina. | |
19.30 | Gemensam middag på restaurang Tre Porte | |
Tisdag 28 april |
10.00 |
Utcheckning och sen frukost för den som önskar sovmorgon. |
11.00 | Vinproducentbesök Panzanello (eko.prod) i Panzano. Här träffar vi Iole och Andrea Sommaruga som producerar Chianti av 100 % Sangiovese. Vi provar deras viner och äter en lättare gemensam lunch hos vinproducenten. | |
13.00 | Avresa mot Pisa | |
15.00 | Vi stannar till i Pisa och avslutar resan med att besöka Lutande Tornet i Pisa. Vem vet, vi kanske alla lutar lika mycket efter många och trevliga vinproducentbesök…. | |
17.00 | Återlämnande av hyrbilar | |
18.30 | Sista måltiden på flygplatsen (egen bekostnad). | |
20.35 | Avgång mot Skavsta flygplats. |